Volkspark

Het Volkspark werd als park ingericht in 1872. De inrichting werd mogelijk gemaakt door een legaat van H.J. van Heek (1814-1872). Het was zijn bedoeling de gemeenschap een park na te laten waar de textielarbeiders zich in hun vrije tijd konden verpozen met hun gezinnen. In het restaurant werd geen sterke drank geschonken. Er werden muziekuitvoeringen gegeven in de muziektent. Sinds jaar en dag vinden er de Paas- en herfstkermis plaats.

Een van de voorwaarden voor de schenking van het park aan de gemeente Enschede was, dat het park beheerd zou worden door een Commissie van Beheer van vijf personen.

Het park is nu 15 ha groot en is voor het grootste gedeelte (11,5 ha) ontworpen door Dirk Wattez (1833-1906). Deze architect en later zijn zoon Pieter (P.H.) ontwierpen meer tuinen op Twentse buitenplaatsen. In het park staan diverse kunstwerken, o.a. het oorlogsmonument van Mari Andriessen, middelpunt van de jaarlijkse 4 mei-herdenking.

Naar website

3D Impressie

/wp-content/uploads/2014/08/volkspark.mov

Mocht er niets verschijnen dan heeft u waarschijnlijk de Quicktime plugin niet geinstalleerd. Klik hier Quicktime te downloaden.

Parkinformatie

Bezoekadres
Parkweg 49 Enschede

Openingstijden
Het park is 24 uur per dag opengesteld

Bijzonderheden
In het park dienen de honden aangelijnd te zijn

Contactgegevens
Commissie van Beheer over het Volkspark
Postbus 620
7500 AP Enschede
Fax 053 430 72 69
beheer@volkspark.nl

Foto's

Login

Lost your password?