Wesselerbrinkpark

Het Wesselerbrinkpark is gelegen aan de zuidkant van Enschede, ten zuiden van de Broekheurne Ring. Het park dateert uit de jaren 60-70 en heeft een funktie op stedelijk- en wijkniveau. Het park met een oppervlakte van ca. 17 ha vormt tevens het groene hart van de gelijknamige wijk.

Vanaf de top van de zich in dit park bevindende heuvel is een prachtig uitzicht naar zowel het stedelijk gebied als naar het achterliggende typische Twentse landschap. Het park heeft een geleidelijke overgang van cultuur naar natuur. De Kop van het park bruist van cultuur terwijl het park vanaf het midden overgaat in een natuurlijk gebied met een ecologisch beheer.

De Stichting

Oorspronkelijk was het gebied waar het park is aangelegd een agrarisch gebied rondom erve ‘de Wesseler’. Als onderdeel van het in 1963 vastgestelde ‘Uitbreidingsplan Wesselerbrink’ was aan de zuidkant van dit plan ruimte voor de aanleg van een park.

3D Impressie

/wp-content/uploads/2014/08/wesselerbrink.mov

Mocht er niets verschijnen dan heeft u waarschijnlijk de Quicktime plugin niet geinstalleerd. Klik hier Quicktime te downloaden.

Parkgegevens

Bezoekadres
Broekheurne Ring Zuid

Openingstijden
Het park is 24 uur per dag opengesteld

Onderhoud en beheer
Het park is in onderhoud en beheer bij de gemeente Enschede. Ingrijpende werkzaamheden gebeuren altijd in nauw overleg met de COMBET (Commissie Beheer en Toezicht Wesselerbrinkpark).

 

Foto's

Login

Lost your password?